Etkili Blog Tanıtım Yazısı Nasıl Yazılır? - Blogumu Tanıt

Pazartesi

Etkili Blog Tanıtım Yazısı Nasıl Yazılır?

blog tanıtım yazısı nasıl yazılır


''Bloguma düzenli aralıklarla özgün ve kaliteli içerikler giriyorum. Fakat bir türlü blogumun ziyaretçileri artmıyor. Yazılarım okunmuyor.'' Bu sözü blog hayatına yeni girmiş birçok arkadaştan duyabilirsiniz. Hatta siz de bir zamanlar benzer cümleleri kurmuşsunuzdur. Bu durum çok normal. Sitemize/blogumuza ziyaretçi çekebilmek için sadece faydalı içerikler üretmek yeterli değildir. Bunun için blogunuzu tanıtmanız gerekiyor. Daha önceki ''Blogunuzu Tanıtabileceğiniz 10 Yöntem'' adlı yazım da ücretsiz blog tanıtım yöntemleri hakkında bilgi vermiştim. O yazıda bahsettiğim tanıtım yollarından birisi de ücretsiz blog tanıtımı yapan bloglara/sitelere tanıtım yazısı göndermekti. 

Bugünkü yazımda da ''başarılı bir blog tanıtım yazısı nasıl yazılır'' hakkında sizi bilgilendirmek istiyorum. Blogumu Tanıt da bir blog tanıtımı blogu/sitesi olduğu için sitem ile paralel bir şekilde anlatmak istiyorum. BT’ye göndereceğiniz tanıtım yazılarında bu makaleyi dikkate alırsanız sevinirim.

Blog Tanıtım Yazısı Nedir?

Blog tanıtım yazısı, blogunuzun içeriği-hangi konularda yazıyorsunuz, yazılarınız hangi yaşa yönelik, hangi aralıklarla yazıyorsunuz- ve yazar hakkında bilgi verdiğiniz ücretli veya ücretsiz yayınlatabileceğiniz tanıtım yazılarıdır. Kısaca blogunuzun reklamını yaparak ziyaretçi ve backlink kazanabileceğiniz yazılardır.

Blog Tanıtım Yazısı Nasıl Yazılır?

Tanıtım Yazısı Nasıl Yazılır adlı makalemde seo uyumlu makale/tanıtım yazısı nasıl yazılır ayrıntılı bir şekilde bahsetmiştim. O yazımı okursanız yazınızı nasıl oluşturmanız gerektiğini anlarsınız. Peki Blogumu Tanıt’a göndereceğiniz blog tanıtım yazıları nasıl olmalı? Onun hakkında bilgi vereyim.

Tanıtım Yazısı Gönderme Şartları

Öncelikle ücretsiz blog tanıtım yazısı göndereceğiniz sitenin/blogun makalenizi kabul etmesi için yerine getirmeniz gereken şartlar vardır. Bu şartları eksiksiz bir şekilde yerine getirmelisiniz ki yazınız kabul edilsin. Ayrıca sitenin sahibine de kolaylık sağlamış olursunuz. Örneğin, Blogumu Tanıt’a tanıtım yazısı göndermek isteyenler için şartları sıralayalım. Eksiksiz gönderdiğiniz sürece ve blogunuz belirlenen şartlara uyduğu takdirde tanıtımınızı kabul ediyorum.

Blogumu Tanıt’a tanıtım yazısı göndermek için;

  1. (Sağda) ''Bu Siteyi Takip Edin'' bölümünden BT’ye katılın.
  2. (En altta) E-posta aboneliğinden BT’ye abone olun.
  3. BT Facebook Sayfasını buradan beğenin.
  4. BT Banner’ını blogunuza ekleyin. (Aşağıdaki kodları ekleyebilirsiniz.)


 <a href="http://www.blogumutanit.com/" target="_blank"><img src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjpgYPvT7triJO4JEoYC_VvmG4bJZgkl_GMtQGjOwWgd4CdSZgx97optvk2fe2CJ00Ge-ci_Z-e6XE9PNwnJvqZoV1A0k6uaUhEcmn9qYum8rvzSKS46j35Ii0Efns4ofX8GBeG7-aU38mq/h120/blogumu-tanit-banner.gif" width="125" height="125" title="blog tanıtım sitesi" alt="ücretsiz blog tanıtımı" border="0" /></a>

Blogger için: Kodları  Html/Javascript e kopyalayıp yapıştırın.
Wordpress için: Kodları Metin bileşinine kopyalayıp yapıştırın.

Yukarıdaki şartları yerine getirdikten sonra tanıtım yazınızı hazırlayıp gönderebilirsiniz. Bu şartların konmasının da sebebi BT’ye destek olmak, blog tanıtım yazınıza gelen yorumları takip etmek ve ailemize yeni üyeler kazandırmaya yardımcı olmaktır.

blog tanıtımı nasıl yapılır

Blog Tanıtım Yazısı’nda Dikkat Etmeniz Gerekenler

Kategori, Blogun İsmi, Blog Linki

İlk önce blogunuzun kategorisini belirleyin. Kişisel blog mu, sinema blogu mu, moda blogu mu, sağlık blogu mu? Daha sonra blogunuzun ismini ve linkini doğru bir şekilde yazın. Aşağıdaki formatta yazabilirsiniz.

ÖRNEK:

Blog İsmi: Blogumu Tanıt
Kategori: Blog Tanıtım Sitesi (kişisel blog, yemek blogu vb.)
Blog Linki: http://www.blogumutanit.com/


Özgünlük

Tanıtım yazınızı göndereceğiniz tüm sitelere özgün ve farklı yazılar göndermelisiniz. Kendi blogunuzda kullandığınız ya da başka bir yerde gönderdiğiniz makalelerin size hiç bir faydası olmayacağı gibi zararı dokunacaktır. Her ne kadar yazıları siz yazmış olsanız da Google tarafından yazılarınıza kopya içerik muamelesi yapılacaktır. Ayrıca daha önce yayınladığınız bir yazıyı göndermeniz de göndereceğiniz site için bir hakaret olacaktır. Bu sebeplerden dolayı BT’ye göndereceğiniz tanıtım makaleleriniz özgün olmak zorundadır.

Yazım, İmla, Noktalama

Blogunuza yazdığınız yazılarda nasıl yazım ve noktalama yanlışları yapmamaya özen gösteriyorsanız aynı şekilde tanıtım yazılarınız için de aynı özeni göstermelisiniz. Bazen bana öyle makaleler gönderiliyor ki şaşırıyorum. Noktalama ve yazım yanlışları ile dolu. Cevap bile vermek istemiyorum, fakat yine de düzgün cümleler ile makaleleri geri gönderiyorum. Lütfen yazılarınızda belirttiğim kurallara dikkat edin.

Güncellik

Güncellemediğiniz, ayda yılda bir yazdığınız bloglarınız için tanıtım yazısı göndermeyin. Zaten kırk yılda bir içerik giriyorsunuz blogunuzu tanıtma ihtiyacı neden duyuyorsunuz ki?

Blog İçeriği

Hemen hemen her konudaki blogların gönderdiğin tanıtım yazılarını kabul ediyorum. Fakat her ne kadar özgün ve güncel olsa da bazı blogları BT’ye kabul etmiyorum.
  1. Siyasi içerikler yayınlayan
  2. Din, dil, ırk ayrımı yapan
  3. Ticari gelir güden
  4. B*his, w*rez, ad*ult vb. konularında yazan blogların tanıtım yazılarını kabul etmiyorum.

Makale Uzunluğu ve Link Sayısı (En Az 200 Kelime)

En çok sıkıntı yaşadığım konulardandır. Her ne kadar Blogunu Tanıt sayfasında tanıtım yazısının uzunluğunu belirtsem de 100 kelimelik tanıtım yazısı gönderiliyor. Defalarca mail atıyorum, bu kez de aynı cümlelerin yer aldığı makaleleri gönderiyorlar. Anlamadığım nokta; daha 200 kelime ile kendi blogunuzu tanıtamazken neden blog yazarlığı yapmaya karar verdiniz. 100 kelimelik makaleler ile blog yazarı olunmuyor maalesef.

Link konusuna gelince, tanıtım yazınızda sadece blogunuzun http://www.blogumutanit.com/ şeklindeki linki kabul ediliyor. Backlink çalışması yapmak isterseniz tanıtım yazısı ücretlerini buradan inceleyebilirsiniz.

Görsel (Resim, Fotoğraf)

Blog tanıtım yazınızda jpg, png ve gif formatında 640x400 veya 600x400 piksellik en az bir görsel bulunmalı. Görseliniz kendi fotoğrafınız değil, blogunuzu temsil eden gözü yormayan bir görsel olmalı. 

blog tanıtım yazısı yazarken nelere dikkat edilir


Paragraf Paragraf Blog Tanıtım Yazısı

İlk Paragraf

Blog tanıtım yazınızı okuyanlar blogun sahibi hakkında bilgi almak isterler. O yüzden ilk paragrafta kısaca kendinizi tanıtın. Bir nevi kısa CV/özgeçmiş olarak düşünebilirsiniz. 

İkinci Paragraf

İkinci paragrafta blogunuzu tanıtan bilgiler vermeye başlayabilirsiniz. Neden blog açtınız? Ne zaman blog yazarı olmaya karar verdiniz? Blogunuzda hangi konular üzerine yazıyorsunuz? İleri dönemler için blogunuz ile ilgili planlarınız var mı? Birkaç paragraf bu konular üzerine yazabilirsiniz.

Son Paragraf

Son bölümde de blog tanıtım yazınızı toparlayan bir paragraf oluşturun. Makalenizi okuyanlardan istediğiniz varsa belirtebilirsiniz. 

BT’ye Blog Tanıtım Yazısı Gönderenlerden Rica Ettiklerim


  1. Öncelikle blog tanıtım yazınızı göndermeden önce yukarıda bahsettiğim kurallara dikkatlice okumanız.
  2. Tanıtım yazınız yayınlandıktan sonra sosyal medya hesaplarınız üzerinden makalenizi paylaşmanız.
  3. Ara sıra BT’ye uğrayıp tanıtım yazınızda yorum var mı yok mu kotrol etmeniz.
  4. BT’ye destek olmak ve ailemize yeni blog yazarları kazandırmak için blogunuzda BT hakknda tanıtım yazısı yayınlamanıza ya da sosyal medya hesaplarımdan takip etmeniz. Paylaşılan içerikleri paylaşarak ya da beğeni ile de destek olabilirsiniz.
Blog tanıtımı, kişisel blog olsun, yemek blogu ya da moda blogu olsun tüm blog yazarlarını ilgilendiren ve üzerine durulması gereken bir konudur. Blogunuzu tanıtmak için ben elimden geleni yapmaya hazırım ve yardımcı olmaya da çalışıyorum. 

Bugünkü makalemde ‘’Etkili blog tanıtımı nasıl yapılır?, Blog tanıtım yazısı nasıl yazılır?, Blog tanıtmanın önemi nedir?, Blogumu nasıl tanıtabilirim?’’ sorularına cevap arayan blogunu tanıtmak isteyenlere cevap vermeye çalıştım. Ücretsiz blog tanıtım sitesi/blogu www.blogumutanit.com’a her konuda tavsiye, istek ve eleştirilerinizi gönderebilirsiniz. Makalem için lütfen yorumlarınızı esirgemeyin. Hepinize iyi bloglamalar diyorum. Yazımızı BT’nin sloganı ile bitirmek istiyorum.

 ‘’Blogunu Tanıtmayan Kalmasın’’

Tavsiye Makaleler



55 yorum:

  1. Ben blogumu tanitin çok faydasini gördüm. Aslinda önce blog yazan insanlara tanitim yapmak saçma geliyordu sanki izleyicilerin hiç blog yazmakla ilgisi olmamali diye düsünüyordum. Daha sonra dedim ki blogu yine blogla ilgilenenin takip etmesinden dogal ne olabilir? Bu gösterdiginiz çaba için de tesekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim. Faydalı olabildiyse ne mutlu.
      Birçok kaliteli içerik üreten blog var, fakat tanıtım çalışmaları yapmadığından dolayı pek okunmuyor ve dikkat çekmiyor. Blogumu Tanıt'ın da bir amacı bu blogları meydana çıkarmak.

      Sil
  2. Çok faydalı bir yazı olmuş. Yazılarınızı beğenerek okuyorum. İletişim bölümünden bir soru sormuştum cevap alamadım. Yoğunsunuz sanırım:)

    YanıtlaSil
  3. Takip etmeye devam edin:) Yorumunuz için teşekkür ederim. Mailiniz gelmedi ama, tekrar gönderir misiniz?

    YanıtlaSil
  4. .Gerçekten Musa;ben bu makaleni yeni gördüm.Ama görmem anlamam demek değil maalesef, uygulamaları yapamıyorum.Desteğe ihtiyacım oluyor.Tanıtım yazımda kimbilir ne hatalar yaptım:(( yazımda neler yazdım,kaç kuralı çiğnedim inan hatırlamıyorum.Benim ,beni hoş görecek arkamı toplayacak birine ihtiyacım var.Google tarafından neden cezalandırıldığımı bilmeden asıl amacımı unutmasam bile, motivasyon kaybına uğradım.Küçüklerim beni teselli edip, destekleyecekleri yerde,anlamadığımı kabul etmemelerini de ben anlayamıyorum. Ben yazılarımın arasında kaybolmak ve birileri artık yeter diyene kadar hep yazmak istiyorum.Herkesi seviyorum.Sadece hoşgörü bekliyorum.Eğer bu maddelere uygun olmayan bir tanıtım yazısı gönderdiysem beni mazur görmeni rica ediyorum.Bu gün çok duygusalım.Sevgiyle kal oğlum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ece Abla,

      Tanıtım yazında sıkıntı yok. Ben zaten bir eksik olduğu zaman söylüyorum veya düzeltiyorum. Sen içinden geldiği gibi güzel yazılarını yazmaya devam et. Başkalarının da dediklerini umursama. Sevgiler saygılar ablacım:)

      Sil
  5. Çok teşekkürler yazı için. Beni de sevgili blogger arkadaşım Gökhan Tekin yönlendirdi size. Gerekenleri yaptım, en kısa zamanda tanıtım yazısını da yollayacağım. Görüşmek üzere

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, yorumunuz için teşekkür ederim. Tanıtım yazınızı en kısa sürede bekliyorum:) İyi bloglamalar,

      Sil
  6. Merhabalar. Öncelikle yazınız gerçekten cok faydalı ve yardımcı oluyor tesekkur etmek isterim. Ben bundan 15 gün kadar önce yine blogumu tanıtmak için yorum yazmıştım size. Gerçekten yine yardımcı olmuştunuz teşekkür ediyorum. Ancak bu defa farklı bir sorunum var. Uzman bir yardıma ihtiyacım var sanırım. Mail adresinizi bulamadım . Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim . İyi çalışmalar ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim.Yardımcı olabileceğim bir konu ise memnuniyetler yardım ederim. İletişim sayfamdan ulaşabilirsiniz, yine de blogunuza girip mail adresinize yazıyorum. İyi bloglamalar,

      Sil
  7. Çok faydalı bilgiler sunuyorsunuz Musa Bey. Sayenizde blog ile ilgili her şeyi öğreniyoruz. Bu arada mimledim sizi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Faydalanabildinizse ne mutlu bana:)En kısa sürede mimi okuyorum. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  8. Merhaba, yorumunuz için teşekkür ederim. Blogunuzu da ziyaret edeceğim.

    YanıtlaSil
  9. hocam mail gönderdim cevap gelmedi banner bloğumda mevcut bende katılmak isterim. http://siirliatolye.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  10. Sanırım bir ben kaldım bloğumu yanıtmayan . Nedense ben de çok korkuyorum , hata yapacağım diye :(( bir türlü elim varıp yazamadım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korkmanıza gerek yok:) İstediğiniz gibi blogunuzu tanıtan bir yazı hazırlayıp gönderin. İçinizden nasıl geliyorsa. Örnek almak için diğer tanıtımları da inceleyebilirsiniz.

      Sil
    2. Yazıyı hangi adrese göndereceğim

      Sil
    3. blogumutanit@gmail.com adresine gönderebilirsiniz.

      Sil
  11. BİLİMSEL HABERLER ve bilim ve teknolojiyle ilgi herşey için sizleri http://bilimveteknolok.blogspot.com.tr/ adresime bekliyorum...

    YanıtlaSil
  12. Merhaba blogunuzu yeni takibe aldım.Yazılarınız çok işime yarayacak gibi. Benim blogum hakkında düşüncelerinizi merak ettim doğrusu ziyaret ederseniz sevinirim :) http://mrssivekar.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  13. Simdi gördüm yazinizi, tesekkürler öncelikle haber verdiginiz icin, en kisa zamanda yazarim size, uygun görürseniz yayina cok sevinirim, sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, tanıtım yazınızı en kısa sürede bekliyorum:) İyi yazmalar...

      Sil
  14. Bende kendi romanımı ve ara ara şiirlerimi yayınlıyorum , uzun zamandır ara vermiştim geri döndüm , fikrinizi belirtirseniz sevinirim. https://etikolsun.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  15. Merhaba blogunuzu yeni takibe aldım benim bloguma da göz atabilirseniz mutlu olurum . sevgiler.. http://www.xn--zeynepztrk-jcb8e.com/

    YanıtlaSil
  16. Şans eseri karşılaştım bu blogla, şimdi keşke daha önce takibe alabilseymişim diyorum. O kadar faydalı ki!.. Bu platform için çok teşekkür ediyorum. Ben de Kültür Edebiyat bloggerıyım https://dilhanemiz.blogspot.com.tr/ göz atarsanız çok sevinirim ve en kısa zamanda bir tanıtım yazısı yazacağım. :)

    YanıtlaSil
  17. Ben tüm şartları yerine getirdim, kendi blog tanıtım yazım da var hazırda; ama yazıyı tam olarak nereye yolluyoruz? E-mail adresine mi yoksa buradan kendimiz mi yüklüyoruz onu tam anlayamadım, yardımcı olursanız sevinirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, blogumutanit@gmail.com adresine tanıtım yazınızı gönderebilirsiniz.

      Sil
  18. Moda, Bakım, Güzellik, Eğlence,Sinema-Eleştiri,Sanat, Gezi ve bir çok şey ✌https://gizemmozdemiiir.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  19. Tüm şartlar yerine getirildi, teşekkürler şimdiden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Mail ile geri dönüş sağlıyorum :)

      Sil
  20. %100 El emeği tasarım ürünler https://gayeserdar.blogspot.com.tr/ Etamin, Kırkyama, Örgü-Tığ İşi, Özel gün süsleri, Keçe, Magnet, Model Gemi https://gayeserdar.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  21. Ben de gerekli şartları yerine getirip blogumu tanıtmak istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Recep Bey,

      Şartları yerine getirip tanıtım yazınızı mail adresime gönderebilirsiniz.

      Sil
  22. http://aydincevik45.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  23. Merhaba beni bloguna misafir yazar olarak kabul etmek ya da benim bloguma misafir yazar olmak isteyen bloggerlar tugceboluusta@gmail.com eposta adresimden bana ulasabilirler. Blog adresim http://enbianne.blogspot.com.tr/?m=1

    YanıtlaSil
  24. Bannerle ilgili olan 4. Şıkkı anlamadim oradaki kodu blogunuzun neresine ekleyeceğiz biraz daha ayrinti verebilir misiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, yerleşimden javascript/html i seçip kodu oraya ekleyebilirsiniz.

      Sil
  25. yukarıdaki bütün şartları yerine getirdim ve mail aracılığı ile kurallar doğrultusunda bir tanıtım yazısı gönderdim sitenin tanıtımını yaparsanız memnun kalırım.

    YanıtlaSil
  26. Başarılı ve bilgilendirici bir yazı olmuş =)

    Elektrik,Elektronik,ders notları,Makale çevirileri,Webmaster,Seo.. vb bir çok konuda hakkında kişisel bir blog

    http://ahmethasfenerci67.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  27. Yazınızı okudum çok beğendim ben de en kısa zamanda blogunu tanıtan bir yazı yazacağım ancak çok yeni olduğu için inşallah yayınlarsınız
    https://berlin7586.blogspot.de/?m=1

    YanıtlaSil
  28. Sayfamı henüz dün açtım hızlı ve etkili bir şekilde ilerlemek istiyorum. Tanıtım yazımı mail adresinize ileticem :) https://ilaydailebasla.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  29. Birkaç yıldır düzenli olarak yazdığım ve google aramalarında en üst sıralara kadar çıkmış kişisel edebiyat bloguma beklerim dostlar: https://meoedebiyat.com/

    YanıtlaSil
  30. Yukarıda yazılan her şeyi yaptım. Böyle yararlı bir blog yazısı için şükranlarımı sunuyorum. Şimdi izninizle blogumun tanıtım yazısını size göndermek isterim iyi sabahlar 🙏

    YanıtlaSil
  31. Makalenizi çok begendim çok faydalı bilgiler sunuyor bizlere teşekkürler :) http://bilgirafi.com

    YanıtlaSil
  32. Güvenli Yaşam Güvenli Gelecek isimli bir kişisel blog sahibiyim. Kamu sektöründe İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili olarak makaleler yazıyorum. isgkamu.blogspot.com adresim. Uygun görürseniz misafir olarak sayfanızda yer almak isterim. Sayfa konusunda da çok acemiyim.

    YanıtlaSil
  33. Merhaba Musa bey, makaleniz anlaşılır bir dille anlatmışsınız. Elinize sağlık. Bende bu
    sahada kendime bir yer edinmek isterim. Bununla birlikte sizin destek ve katkılarınızla. Teşekkür ederim. Kolay gelsin.
    ü

    YanıtlaSil
  34. Merhabalar yazınız için teşekkürler benimde guzellik ve bakım ile ilgili bloğum var nasıl tanıyacağımı ararken bu siteyi buldum ins tanıtım yazımı en kısa sürede göndereceğim ve bt ekibini takip edeceğim.

    https://guzelligebiradimkala.blogspot.com/?m=1

    YanıtlaSil
  35. blog tenıtımından önce özgün içerik ile doldurmak daha önemli. Bir heves açılıyor .Sonra yüzünüe bakılmıyor.
    Bende sanat,eleştiri ve teknoloji içerikli bloğumda bir şeyler yazıoyrum.
    logdefteri.blogspot.com

    YanıtlaSil
  36. https://girisimcidunya.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  37. https://gamzelizehra99.wixsite.com/website :)harika bir blogır sayfası

    YanıtlaSil
  38. Bu işi yarıda bırakmak istemiyorum. Şimdilik okuduğum kitaplarları tanıtmakla işe koyuldum, siz de katılırsanız daha büyük kitleler için içerik üretmeye başlayacağım. Bloğuma davetlisiniz...
    birogretmenden.blogspot.com

    YanıtlaSil
  39. banner ekleme mevzusu olmasa bende tanıtmak isterdim :(

    YanıtlaSil
  40. merhaba yapmış olduğunuz hizmeti çok beğendim başarılarınızın devamını dilerim. bende bir tanıtım yazısı hazırlayıp bu kervana katılmak isterim. herkese iyi bloglamalar dilerim.

    YanıtlaSil
  41. Youtube üzerinden sessiz vlog çekmekteyim. Tanıtım yazısı yazarak kanalımı daha etkili hale getirebilmek için buradayım. Yorumları gördükten sonra etkili bir tarafının olacağına dair inanç taşıdığımı belirtmek istedim :) En kısa zamanda tekrar görüşmek üzere:)

    YanıtlaSil