Bitcoin’i Kim İcat Etti ve Geliştirdi? Nasıl Bir Yapısı Var? - Blogumu Tanıt

Cuma

Bitcoin’i Kim İcat Etti ve Geliştirdi? Nasıl Bir Yapısı Var?

Bitcoin ilk olarak sadece deneysel bir amaç ile kurulan ancak gün geçtikçe katılımcısı ve kullanıcısı artan, günümüzde ise oldukça önemli bir konuma gelen bitcoin sanal bir para birimi olmaktadır. Daha ayrıntılı bir şekilde anlatmak gerekir ise bitcoin herhangi bir merkezi banka, resmiyeti olan bir kuruluş ya da kuruluşlar ile ilişkisi bulunmayan, transferler sırasında üçüncü bir kuruma ya da kuruluş hizmetine gerek duyulmadan transfer işlemleri gerçekleştirile bilen sanal bir para birimi olmaktadır. Son zamanlarda yükselişi ve dikkat çekmesi ile ayrıca kullanıcılarının neredeyse 1 milyon kişiyi aştığı günümüzde ise global para birimi olarak dolar ve Euro için alternatif olarak lanse edilen bir sanal para olarak karşımıza çıkmaktadır.

bitcoin'i kim icat etti?

Bitcoin kim tarafından icat edildi ve geliştirildi? Sorusuna gelecek olursak. Bitcoin gerçekte kim ya da kimler olduğu bilinmese de satoshi nakamoto ismi ile adlandırılan bir kişi ya da bir gurup tarafından 2008 yılında proje aşamasına alınmış 2009 yılının 3 Ocağında ise piyasaya kimsenin dikkatini çekmeden sürülmüştür. Ayrıca satoshi nakamoto ekibi ya da ekibiyle beraber 2010 - 2011 senesine kadar da bitcoin geliştirme işlemlerine devam etmişlerdir. Zaten bu seneden sonra global sermayede yavaş yavaş kendini duyurmaya başlayan bitcoin bu yıllardan sonra ise çok fazla katılımcı ve kullanıcı ile tabiri caiz ise alıp başını yürümüştür.

Bitcoin nasıl bir yapıdadır? Sorusuna gelelim. Bitcoin yukarıda da belirttiğimiz gibi maddesel olarak bir karşılığı olmayan sanal bir para birimi olmaktadır. İnternet erişimi olan her noktadan gene internet erişimi olan bir başka noktaya direkt olarak hiçbir aracı kabul etmeden, gerek duymadan herhangi bir komisyon maliyeti olmadan iletilebilen ve herhangi bir milliyeti olmayan yapıya sahip bir sanal para birimidir. Bitcoin’e fiziki olarak hiçbir müdahalede bulunulamaz ancak internet üzerinden bitcoin ile alışverişler yapabilirsiniz. Hatta bazı siteler bitcoin’i Dolar, Euro, Türk parası ve daha farklı paralara çevirme işlemi yapmaktadır. Bu siteler üzerinden bitcoinler nakit paraya çevrile bilir ancak bu kuruluşların bitcoin ile bir alakası yok sadece birer borsa şirketi gibi çalışmaktadırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder