Yeni Zamlar Sonrasında, Aylık Elektrik Faturanızda Tasarruf Etmenizi Sağlayacak 8 Taktik - Blogumu Tanıt

Cuma

Yeni Zamlar Sonrasında, Aylık Elektrik Faturanızda Tasarruf Etmenizi Sağlayacak 8 Taktik

Elektriğe yapılan üst üste zamlardan sonra herkes tasarruf yapmanın yollarını arar oldu. Özellikle hane içinde tüketilen elektrikten tasarruf etmek hayli kolay. Birkaç konuya dikkat etmek ve önlem almak, zamlanan elektrik faturalarının kabarık gelmesini önlüyor. İşte yeni elektrik zamlarından etkilenmek istemiyorsanız uygulayabileceğiniz ve tasarruf sağlayabileceğiniz 8 taktik. 

1- Buzdolabı Kapağına Dikkat


Buzdolabı kapakları açılıp kapanırken müthiş bir elektrik zafiyetine neden olurlar. Bu nedenle buzdolabı kapaklarını mümkün olduğunda az açıp kapamaya özen gösterin. 

2- Mikrodalga Tercih Edin


Yemeklerinizi ısıtmak için kullanacağınız ocak ve standart fırınlar daha çok elektrik tüketmenize neden olacaktır. Ancak mikrodalga fırınlar, çok daha hızlı ve etkin oldukları için yaklaşık yüzde 70 enerji tasarrufu yapmanızı sağlayacaktır.


3- Cam Kaplar Kullanın


Eğer elektrikli ocak kullanıyorsanız cam kaplar tercih etmenizde fayda bulunuyor. Çünkü cam kaplar yemeğin daha hızlı pişmesini ve daha hızlı ısınmasını sağlar.

4- Klima Yerine Vantilatör


Yaz aylarında serinlemek için kullanılan klimalar bol enerji kullanan ürünlerdir. Klima yerine vantilatörleri kullanabilir ve elektrikten yüzde 40’lara varan tasarrufta bulunabilirsiniz.

5- Elde Çamaşır Yıkama Devri


Yakın zamanda Fatura Smart tarafından yayınlanan infografik gösteriyor ki çamaşır makinaları da müthiş oranda elektrik tüketiyor. Ufak tefek bazı eşyalarınız için çamaşır makinasını çalıştırmak yerine elde yıkamayı tercih edebilirsiniz. 



6- A Enerji Sınıfını Tercih Edin


Eğer beyaz eşyalarınızı yenileyecekseniz ya da ilk defa alıyorsanız kesinlikle A sınıfı olanları tercih etmelisiniz. Çünkü A sınıfı çamaşır makinası, bulaşık makinası, buzdolabı ve fırınlar, standart olanlara göre yüzde 60 daha fazla enerji tasarrufu sağlar.

7- Makinalarınızı Tam Doldurmadan Çalıştırmayın


Çamaşır ya da bulaşık makinalarınızı birkaç parça eşya ya da bulaşık için çalıştırmayın. Makinenizin kapasitesini göz önüne alarak, tam dolduğundan emin olduğunuzda çalıştırın.

8- Eski Buzdolabınızı Değiştirin


Eski tip buzdolapları yiyecekleri soğutmak için oldukça fazla elektrik harcarlar. Bu buzdolabınızı acilen A sınıfı ve daha yeni bir buzdolabı ile değiştirmelisiniz.

Faturasmart.com'a bu İnfografik için teşekkür ederiz.

5 yorum:

  1. Çok iyi :D Deneyeceğiz :)

    YanıtlaSil
  2. bilgiler için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Bursa web Tasarım Ajansı
    Kurumsal web siteleri Bursa’da markanızın kimliği yansıtan, güncel teknoloji yazılımlarıyla kullanan ve profesyonel olarak tasarlanmış bir internet sitesine sahip olun !

    YanıtlaSil