Blog Yazarlarının Mutlaka Geçmesi Gereken Dikkat Testleri - Blogumu Tanıt

Pazartesi

Blog Yazarlarının Mutlaka Geçmesi Gereken Dikkat Testleri

Tüm dikkati toplayarak bir yazıya odaklanmak kimileri için dünyanın en zor işi olsa, kimileri içinse çocuk oyuncağı misali eğlenceli bir aktivite. Kimler için çocuk oyuncağı olduğunu söylememize gerek yok herhalde, elbette ki blog yazarları ya da başka bir deyişle yazmayı seven herkes. 

Her yazan kişi mükemmel yazar ya da çocuk oyuncağı gibi çok kolay bir biçimde yazar diyemeyiz tabi ama genel olarak yazarların çoğu bu düşünce yapısına oldukça yakın olduğu için bu mesleği kendilerine ediniyorlar. Hepsinin ortak özelliği ise kafalarını toplayıp bir konu üzerinde odaklanmaları. Yani dikkatlerini çok iyi kontrol edebiliyorlar ve odaklandıkları içerik üzerinde saatlerce çalışabiliyorlar.

Buraya kadar okuduğunuz kısımda aklınızdan “nasıl yani, o zaman benim neden dikkatim dağılıyor, yoksa ben…” gibi bir kelime geçirdiyseniz korkmanıza gerek yok çünkü böyle bir girişi bilerek hazırladık. Çünkü bir blog yazarı olarak sizden beklenti çok dikkatli olmanız yönünde olsa dahi gerçekte her insanda dikkat dağınıklığı görülebiliyor. Bunu tespit edebilmenin en güzel yolu da zekice hazırlanmış dikkat soruları arasında kaybolarak kendinizi sorgulayabileceğiniz dikkat eksikliği testleri.

Bu testin amacı odaklanmayı beceremeyen kişilerin ne ölçüde dikkat dağınıklığı veya eksikliği olduğunu ölçmek ve bu doğrultuda dikkat eğitimi vermek. 

Zaman zaman dikkat dağınıklığı testi olarak da karşınıza çıkan bu dikkat testi türünde sizlere alışılmışın dışında sorular sorularak farklı düşünmeniz sağlanarak neye nasıl tepki verdiğiniz ölçülüyor. Benzer bir test size yapılsaydı sonucun ne olacağını merak ettiniz değil mi? Gelin burada hemen size basit bir dikkat eksikliği testi uygulayalım. 

İşte başlıyoruz. 

Nerede bu yumurta? 

dikkat testi

Dikkat testi denildiğinde akla gelen en klasik örneklerden biridir aslında bu tarz örnekler. Resimdeki tavşanların arasında bir adet yumurta gizlenmiş durumda, nerede olduğunu bulabilir misiniz? 

dikkat testleri

Kedi mi baykuş mu?

Resimde çok sayıda baykuş görüyor olsanız da onlardan bir tanesi sevimli kedi. Onu görebildiniz mi? 

Gizlenmiş pandalar!

Bu resimde ise gizlenmiş bir panda bulunuyor. Kabul ediyoruz dikkat testi için en zor kısım burası ama eğer dikkat dağınıklığınız yoksa bulmak sizin için çok kolay olmalı.

gizli resimler ve dikkat testi

Yukarıda minik bir demosunu yaptığımız dikkat testi sonucu moralinizi biraz bozmuş olabilir ama bunun amacı biraz farkındalığınızı sağlamak. Eğer çözümleri bulamadıysanız kendinizi bu alanda sorgulamanızda ve geliştirmenizde fayda var.

8 yorum:

  1. kedi ve panda çabucak bulmama rağmen yumurtayı hala görebilmiş değilim:)))

    YanıtlaSil
  2. Hepsini ben de buldum 👏
    https://berlin7586.blogspot.de/?m=1

    YanıtlaSil
  3. Ay nerde bu yumurta ??? Kedi ve pandayı buldum ama yumurta yok :(

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, bloğunuz çok keyifli :) Gezi yazıları ilginizi çekiyorsa bloğuma da beklerim..

    https://cekoslovakyalilar.blogspot.cz/

    YanıtlaSil
  5. Hiç birini bulamadım çok üzücü :(

    YanıtlaSil