3D Baskı Nedir? - Blogumu Tanıt

Pazar

3D Baskı Nedir?


3D baskı, 3D printerlar kullanılarak bilgisayar ortamındaki 3 boyutlu modellerin katmanlı üretim teknolojilerinden yararlanılarak üretilmesi olarak tanımlanır. 3D printerlar günümüzde malzeme seçenekleri gelişmiş olan, üretim boyutları açısından son derece geniş bir imkan tanıyan ve detaylı bir şekilde baskı yapabilen seçenekleri kullanıcılara sunmaktadır.

3D printerların giderek yaygınlaşması ile birlikte artık fonksiyonel 3D modeller aşağıdan yukarıya doğru tabaka tabaka olabilecek şekilde üretilmektedir. Bu teknolojiden yararlandığınız zaman prototip üretimi aşamasında da destek almış olursunuz. 3D printerlar kullanan sektörler arasında günümüzde endüstriyel tasarım sektörü, otomotiv, havacılık, inşaat, diş hekimliği, mimari ve daha pek çok farklı sektör yer almaktadır.

3d baskılama


Hızlı Prototipleme


3 boyutlu baskı teknolojinin en önemli avantajları arasında ise son derece karmaşık bir yapıya sahip olan geometrik parçaların dahi üretilebilmesi yer almaktadır. Özellikle havacılık sektöründe işe yarayan bu avantaj, aerodinamik açıdan daha yenilikçi tasarımların geliştirilmesine imkan sağlar. Hızlı tasarım süreçlerinin işlediği otomotiv sektöründe de hızlı prototipleme3D baskı ile sağlanır.

Optimum Maliyet


Gelenekselleşmiş olan üretim yöntemlerinde tasarımda özgürlük tamamen sınırlıdır. 3D baskı hizmeti aldığınız zaman daha esnek ve olanaksız gibi görünen geometrik tasarımları da ortaya çıkartabilirsiniz.

Kalıp ve model maliyetlerini karşılayamamak, maliyetin yüksek olması ve bu sebepten dolayı üretime geçemiyorsanız, tamamen sizin belirleyeceğiniz sayıda üretim yapabilme imkanından da yararlanabilirsiniz. Böylelikle daha ekonomik bir şekilde model üretebilirsiniz.

Size ya da sevdiklerinize ait olan ürünleri, hayal gücünüze bağlı olabilecek şekilde 3D baskı teknikleri ile hayata hızlı bir şekilde geçirebilirsiniz. 


3D Baskı Nasıl Yapılır?


Hayalinizdeki ürün veya tasarımın bilgisayar ortamında oluşturulmuş olan 3D modeli, katmanlı imalat yöntemi ile 3D printerlara aktarılır. 3D verilerin üretime uygunluğu kontrolden geçirildikten sonra 3D baskınızı kullanacağınız alanlar ortaya çıkartılır.

Sert, esnek, mukavemet oranları yüksek, ısı dayanımlı ya da yüksek biyo uyumlu gibi farklı özelliklerde uygun malzemeler seçilir. 3D printerlar ile üretilen 3D baskıların üzerine uygulanacak ardıl işlemler sonrasında ise üretim tamamlanır. 

3d baskı makinesi fiyatı


3D Baskı Teknolojileri Nelerdir?


3D baskı teknolojileri arasında üretilecek olan ürünün ya da kullanım alanının özelliklerine göre farklı teknolojilerden yararlanılır. Her bir teknolojinin kullanım alanı farklıdır. Günümüzde en fazla tercih edilen 3D baskı teknolojileri arasında FDM, polyjet, SLS ve metal lazer sinterleme teknolojileri yer almaktadır.

Seri üretime de uygun olan 3D baskı hizmetleri ülkemizdeki pek çok farklı firma tarafından sunulmaktadır. Ancak firma seçimi konusunda son derece hassas davranmanız gerekebilir. İş ilerleyişinizin aksamamasını istiyorsanız, 3D baskı konusunda tecrübeli ve profesyonel olan firmaları araştırmalısınız.

Türkiye’de bu sektörün öncülerinden olan +90’ın hazırladığı 3D baskı hizmeti sayfasına göz atarak bu teknolojiler hakkında detaylı bilgiler alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder